Ehdolle aluevaaleihin!

16.12.2021

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta uusille hyvinvointialueille. Päätöksenteko siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueiden valtuustoille, jotka valitaan 23.1.2022.

Aluevaltuustot päättävät, miten ja missä sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään. Nämä päätökset on ennen tehty kunnanvaltuustoissa, jatkossa ne tehdään aluevaltuustoissa. Kyseessä ovat sellaiset palvelut ja päätökset, jotka ovat aina vaikuttaneet ja vaikuttavat jatkossakin tavallisten ihmisten tavalliseen arkeen.

On tärkeää, että aluevaltuustoissa kuuluu edelleen kuntien ääni vahvana. Hallinto keskittyy, mikä hillitsee kustannusten nousua. Kustannusten hillitseminen on jokaisen kansalaisen ja kuntalaisen etu. Tällaisen talouskurin avulla voidaankin pitää huoli siitä, että palvelut ovat jokaisen saatavilla yhdenvertaisesti.

Aluevaalit järjestetään ensimmäistä kertaa. Jatkossa ne järjestetään kuntavaalien yhteydessä, mikä kertoo siitä, kuinka merkittävistä valinnoista on kysymys.

Olen ehdolla Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon. Teen sen innokkaana tarttumaan työhön. Minulla on vahvaa kokemusta ja näkemystä sosiaali- ja terveysalan kehittämisestä sekä uudistamisesta. Lisäksi minulle on erittäin tärkeää, että sosiaali- ja terveyspalveluiden ja -politiikan keskiössä on aina ihminen.

Äänestämällä aluevaaleissa vaikutat suoraan isoon osaan arkeasi. Aseta itsesi keskiöön ja äänestä!